Przeskocz do treści

Jajecznica dla zdrowia

29Dla wielu osób to podstawowe śniadanie. Pomimo tego, że wydaje się dość kaloryczna, to jednak wiele osób jest w stanie przygotować ją właśnie w taki sposób, że będzie ona znacznie bardziej zdrowa. Przede wszystkim należy sprawdzić na czym smażymy, oraz jakiego typu dodatki stosujemy. Podstawą wydaje się tutaj smażenie właśnie na oliwie z oliwek, gdyż jest ona znacznie bardziej zdrowym rozwiązaniem. Z drugiej jednak strony należy mieć świadomość co do tego, że przecież od nas samach będzie zależało, jakiego typu dodatki tutaj zastosujemy. Dużą popularnością cieszy się boczek, jednak z uwagi na to, że jest on tłusty to jednak nie będzie nam służył. Można więc zastosować przeróżnego rodzaju zamienniki, które będą posiadały w sobie znacznie mniej tego tłuszczu. To dla wielu już dużo będzie mogło oznaczać, jak i również spowodować, że inaczej zaczną podchodzić do samej jajecznicy. Jednocześnie należy mieć świadomość, że ona może za każdym razem mieć troszkę inny smak, w zależności od tego, jakie składniki zastosujemy.